Min träningsbakgrund

Godmorgon! Hoppas ni har haft en bra start på denna torsdag! Jag tänkte inleda dagen med ett inlägg om min träningsbakgrund och vad jag tränar idag. Jag har aldrig deltagit i någon lagsport eller sådär, jag har alltid gillat att träna själv. Däremot när jag var yngre var hästar och ridning min grej men det slutade jag med när jag blev tonåring. 

Godmorgon! Hoppas ni har haft en bra start på denna torsdag! Jag tänkte inleda dagen med ett inlägg om min träningsbakgrund och vad jag tränar idag. Jag har aldrig deltagit i någon lagsport eller sådär, jag har alltid gillat att träna själv. Däremot när jag var yngre var hästar och ridning min grej men det slutade jag med när jag blev tonåring. 

Jag har övervikt med mig i bakgrunden, ingen extrem övervikt kanske men lite sådär extra hull och mullig. Och någonstans när jag började gymnasiet så var jag inte tillfreds med mig själv. Jag tränade ingenting och jag åt väl antagligen för mycket och kanske inte helt rätt heller. Så kort efter jag börjat gymnasiet så började jag träna. Jag föll för promenader och jogging/löpning, och detta var något jag utövade väldigt mycket och ofta. Detta gjorde att jag rasade ganska snabbt i vikt, såklart ändrade jag ju mina portioner och vad jag åt. Jag tillägnade mig mycket tid att läsa på kring just träning, mat och hälsa överlag så det är egentligen så jag har lärt mig vad som är bra respektive mindre bra osv. 

Någonstans blev jag inspirerad av fitnessbranschen och hade planer på att tävla i bikinifitness men valde att avstå då dels jag anser att det inte är särskilt hälsosamt för kroppen och psyket och även för att mitt fokus ändrades. Jag spenderade däremot väldigt många timmar på gymmet varje vecka och byggde upp mig så att säga med muskler vilket jag har ganska lätt för att göra. Det gjorde jag i ganska många tills jag kom till en punkt ganska nyligen där jag kände att gymmet inte gav mig något längre, träningen tyckte jag inte var rolig längre och det blev t o m en stress för mig. Så jag valde att ta bort gymmet helt, och istället fokuserar jag enbart på promenader idag. Det är det som får mig att må bra helt enkelt och någonstans vill jag blir ”mindre” dvs tappa musklerna jag en gång byggt upp för jag blir ganska grov. Kan låta märkligt men för mig är det mitt mål just nu. 

Idag använder jag mig även av 5:2-metoden. Jag anser att det är väldigt individuellt om det passar en eller ej. För mig passar det jättebra, jag mår jättebra med det och tycker det är riktigt roligt faktiskt. För mig är et viktigt med en hållbar livsstil d.v.s. inga quickfix (något som bara görs över si och så många veckor) utan jag väljer att leva med denna metoden och för mig passar det helt enkelt. 

Det var lite om min träningsbakgrund! 

Vi hörs senare! =)

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras